lokacija: Apatin
objavljeno: 07.03.2017.

U toku upisi u birački spisak za predstojeće predsedničke izbore

Saopštenja

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za predsednika Republike Srbije, Opštinska uprava opštine Apatin, Odeljenje za opštu upravu, društvene delatnosti i skupštinske poslove, obaveštava građane sa teritorije opštine Apatin da je doneta odluka o raspisivanju izbora za predsednika Republike Srbije za 02. april 2017. godine.
 

Rokovi za izvršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu navedene odluke, odnosno od 02.03.2017. godine.


Punoletni građani, lica privremeno odseljena iz stalnog mesta boravka (interno raseljena lica) mogu biti upisani u delu jedinstvenog biračkog spiska u mestu u kojem su prijavljeni sa tim statusom.
 

Punoletni građani imaju pravo da najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska tj. do 11. marta 2017. godine podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, odnosno da će glasati prema mestu boravišta u inostranstvu (izabrano mesto glasanja).


Lica koja stiču punoletstvo do i 02. aprila 2017. godine mogu izvršiti uvid u jedinstveni birački spisak i tražiti upis, brisanje, ispravku i dopunu biračkog spiska uz prilaganje potrebnih dokaza.


Građani opštine Apatin mogu izvršiti uvid u jedinstveni birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska uz prikaz lične karte, za celo područje opštine Apatin i to svakog radnog dana od 7 do 15 sati, subotom od 8 do 14 sati, u prostorijama Odseka za društvene delatnosti i skupštinske poslove Opštinske uprave opštine Apatin, u ulici Srpskih vladara br. 29, soba br. 10 - lokal 517, a najkasnije do 17. marta 2017. godine u 24 sata, kada se birački spisak zaključuje.
 

Po zaključenju biračkog spiska, građani mogu zahtevati promene u biračkom spisku od Ministarstva nadležnog za poslove državne uprave i lokalne samouprave najkasnije 72 sata pre dana održavanja izbora.
 

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenja zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani uz prilaganje ovlašćenja i dokaza.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Radovi na elektro mreži, a koji su zakazani za ponedeljak, 22. maj u Prigrevici, odloženi su za utorak,...

U utorak, 11. aprila 2017. godine, zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži, u ulici Štrosmajerova doći će do...

U četvrtak, 17. februara 2017. godine, zbog radova na mreži neće biti električne energije u periodu od 10 do 12...

Predškolska ustanova ,,Pčelica'' obaveštava roditelje da sva radna odeljenja ove ustanove neće raditi u vreme državnih praznika, 15. i 16....

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Naš dom” obaveštavaju  građane opštine Apatin da će se u danima državnog praznika, u sredu i...

Obaveštavaju se svi poljoprivrednici i registrovana poljoprivredna gazdinstva da je u toku formiranje baze podataka poljoprivrednika sa teritorije opštine Apatin,...