lokacija: Apatin
objavljeno: 07.03.2017.

U toku upisi u birački spisak za predstojeće predsedničke izbore

Saopštenja

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za predsednika Republike Srbije, Opštinska uprava opštine Apatin, Odeljenje za opštu upravu, društvene delatnosti i skupštinske poslove, obaveštava građane sa teritorije opštine Apatin da je doneta odluka o raspisivanju izbora za predsednika Republike Srbije za 02. april 2017. godine.
 

Rokovi za izvršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu navedene odluke, odnosno od 02.03.2017. godine.


Punoletni građani, lica privremeno odseljena iz stalnog mesta boravka (interno raseljena lica) mogu biti upisani u delu jedinstvenog biračkog spiska u mestu u kojem su prijavljeni sa tim statusom.
 

Punoletni građani imaju pravo da najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska tj. do 11. marta 2017. godine podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, odnosno da će glasati prema mestu boravišta u inostranstvu (izabrano mesto glasanja).


Lica koja stiču punoletstvo do i 02. aprila 2017. godine mogu izvršiti uvid u jedinstveni birački spisak i tražiti upis, brisanje, ispravku i dopunu biračkog spiska uz prilaganje potrebnih dokaza.


Građani opštine Apatin mogu izvršiti uvid u jedinstveni birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska uz prikaz lične karte, za celo područje opštine Apatin i to svakog radnog dana od 7 do 15 sati, subotom od 8 do 14 sati, u prostorijama Odseka za društvene delatnosti i skupštinske poslove Opštinske uprave opštine Apatin, u ulici Srpskih vladara br. 29, soba br. 10 - lokal 517, a najkasnije do 17. marta 2017. godine u 24 sata, kada se birački spisak zaključuje.
 

Po zaključenju biračkog spiska, građani mogu zahtevati promene u biračkom spisku od Ministarstva nadležnog za poslove državne uprave i lokalne samouprave najkasnije 72 sata pre dana održavanja izbora.
 

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenja zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani uz prilaganje ovlašćenja i dokaza.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru rasvetlili su tri teške krađe i tešku krađu u pokušaju i uhapsili...

Javno komunalno preduzeće "Naš dom" Apatin obaveštava građane Apatina da će jesenja akcija odvoza lišća sa javnih površina...

Nacionalna služba za zapošljavanje će preko Poštanske štedionice, u četvrtak 19. oktobra, isplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima...

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda. U saobraćajnim nezgodama...

Sutra, 17. oktobra, zbog redovnog remonta neće biti električne energije od 8.30 - 13.30 sati u delovima sledećih ulica:   - Sonćanska -...

Elektrodistribucija obaveštava građane Apatina da će sutra, u petak 13. oktobra, zbog zamene izolatora, doći do prekida u...