lokacija: Apatin
objavljeno: 03.09.2017.
Autor: Jelena

Samovolja Bakića na 15. sednici SO - Koraćeva oštro odgovorila

Politika

Na 15. sednici SO Apatin, najviše rasprave je bilo oko tačke dnevnog reda koja se ticala izveštaja o izvršenju budžeta opštine Apatin za prvu polovinu 2017. godine. Na pitanje opozicionog odbornika Miodraga Bakića (a koji je poznat po tome da za govornicu izlazi bez prava na repliku i neprimereno se ponaša dobacivanjem sa odborničkog mesta) o trošenju sredstava iz mesnog samodoprinosa , kao i na njegovu kritiku prema finansiranju sportskih klubova, odgovorila je Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin.


- Svaki put kada Srpska napredna stranka uradi nešto u skladu sa zakonom, u skladu sa odredbama i propisima koji su iznad samovolje jedne opštine, određeni odbornici se javljaju i govore kako je to nešto što radimo pogrešno. Sport u Apatinu po prvi put se finansirau skladu sa zakonom. Kvartalne isplate su nešto što sportistima daje sigurnost, a takođe i informaciju o tome kada imaju sredstva, kada sa tim sredstvima mogu da raspolažu i u kojoj meri. Isto tako, daje nama kao opštini mogućnostda planiramo sredstva i mogućnost da pomognemo tim sportskim klubovima. Insinuacijama da su pojedini klubovi nešto kupili ili prodali zaista nije mesto ovde. Ako postoji bilo kakva sumnja, zna se gde se te sumnje iznose, istakla je Koraćeva u vezi sa finansiranjem sportskih klubova i dodala da je Apatin danas, u skladu sa najavama od pre 6 meseci, jedno veliko gradilište.


- Trenutno imamo 8 velikih poslova koji se rade u opštini. Prozivka da SNS u Apatinu ne radi ništa i da ne radi u skladu sa usvojenim planom opštinskog samodoprinosa zaista nije na mestu. Jaslice će biti izgrađene 30 godina nakon što je napravljen prvi projekat, a podsetila bih prisutne odbornike i javnost da su upravo jaslice bile u planu samodoprinosa već dugi niz godina. Stara pijaca se završava, a takođe je prošao je i tender za nastavak zamene cementno azbestnih cevi. Mišljenja sam da naši  sugrađani mogu i sami da vide i ocene šta ova stranka radi u opštini Apatin, rekla je Dubravka Korać.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na 29. sednici Opštinskog veća Opštine Apatin našlo se čak 27 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, utvrđen je...

Pet tačaka dnevnog reda bilo je na 6. sednici Skupštini opštine Odžaci koja je održana danas.  

Predstavnici Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije, predsednik Izvršnog odbora POJS, Milan Radovanović, zamenik predsednika POJS, Miroslav Bošković, kao i predsednik GOJS...

17. sednica Opštinskog veća opštine Odžaci zakazana je za utorak, 31. oktobra 2017. godine.   Dnevni...

Povodom dana oslobođenja opštine Apatin danas je održana 17. sednica SO Apatin na kojoj je usvojen dnevni red...

U Plavoj sali SO Apatin održana je 28. sednica Opštinskog veća opštine Apatin.  Sednica je započela usvajanjem zapisnika...