lokacija: Apatin
objavljeno: 12.06.2017.
Autor: Jelena

U Sonti završen festival Nedelja pozorišta

Kultura

Predstavom „Smešna bajka“ Dramskog studija CEKOS-a i nastupom gostiju iz OKUD „Ivo Lola Ribar“ zatvoren je festival ,,Nedelja pozorišta'' u Sonti. Treći po redu pozorišni festival organizavao je Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, uz podršku opštine Apatin.


Tokom osam dana, odigrano je 6 predstava iz Apatina, Sombora i Sonte, ogranizovano književno veče, promocija knjige ,,Naša zajednička uloga'', kao i radionica za decu.Organizacioni odbor festivala dodelio je sledeće nagrade: Opštinskom kulturnom centru Apatin za ujednačenu glumačku igru u predstavi „Strah od aplauza“ i nagradu Dušanu Gladiću za tekst iste predstave, zatim OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina za bogatstvo scenskog izraza u predstavi „Žak ili pokornost“, Dramskoj trupi Čika Savo Škobić za doprinos dečjem stvaralaštvu i Somborskom edukativnom centru za kolektivni scenski nastup u predstavi „Priče iz Merlinovog zamka“.

Žiri publike dodelio je šest glumačkih nagrada: Tatjani Šakić-Kršić za ulogu u predstavi „Strah od aplauza“, Aleksandri Mandić za ulogu u predstavi „Žak ili pokornost“, Andreji Majstorović za ulogu u predstavi „Nestvarna stvarnost“, Lei Smiljanić za ulogu u predstavi „Priče iz Merlinovog zamka“, Filipu Računici za ulogu u predstavi „Naša zajednička uloga“ i Anđeli Šimunov za ulogu u predstavi „Smešna bajka“.


Organizacioni odbor festivala zahvalio svima koji su pomogli festival: opštini Apatin, donatorima, prijateljima, medijima i svim volonterima koji su učestvovali u organizaciji ,,Nedelje pozorišta''.

Nikola dobrijević, predsednik CEKOS-a, ne krije zadovoljstvo dobrim odzivom publike, te se nada da će ovaj festival prerasti u tradiciju i iz godine u godinu biti sve kvalitetniji i posećeniji.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Gradsko kulturno umetničko društvo ,,Dunav'' iz Apatina organizuje 1. Vidovdanski sabor folklora. Ova manifestacija biće održana u Velikoj...

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor i Jevrejska opština u Somboru organizuju u petak, 23. juna sa početkom u...

U galeriji Meander otvorena je izložba slika ,,AUTO TO HALON'' Marije Curk. Izložbu je otvorila Danijela Obradović, vd...

Šesnaesta regionalna Noć knjige u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi biće održana u petak, 16. juna 2017....

Folklorni studio Odžaci u petak, 16. juna organizuje prvi Festival folklora koji će biti održan na platou Sportsko-poslovnog...

U petak, 16. juna, Gradska biblioteka ,,Karlo Bjelicki'' u Somboru (Pozajmno odeljenje) i knjižara biće otvorene do 23...