lokacija: Apatin
objavljeno: 12.06.2017.
Autor: Jelena

U Sonti završen festival Nedelja pozorišta

Kultura

Predstavom „Smešna bajka“ Dramskog studija CEKOS-a i nastupom gostiju iz OKUD „Ivo Lola Ribar“ zatvoren je festival ,,Nedelja pozorišta'' u Sonti. Treći po redu pozorišni festival organizavao je Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, uz podršku opštine Apatin.


Tokom osam dana, odigrano je 6 predstava iz Apatina, Sombora i Sonte, ogranizovano književno veče, promocija knjige ,,Naša zajednička uloga'', kao i radionica za decu.Organizacioni odbor festivala dodelio je sledeće nagrade: Opštinskom kulturnom centru Apatin za ujednačenu glumačku igru u predstavi „Strah od aplauza“ i nagradu Dušanu Gladiću za tekst iste predstave, zatim OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina za bogatstvo scenskog izraza u predstavi „Žak ili pokornost“, Dramskoj trupi Čika Savo Škobić za doprinos dečjem stvaralaštvu i Somborskom edukativnom centru za kolektivni scenski nastup u predstavi „Priče iz Merlinovog zamka“.

Žiri publike dodelio je šest glumačkih nagrada: Tatjani Šakić-Kršić za ulogu u predstavi „Strah od aplauza“, Aleksandri Mandić za ulogu u predstavi „Žak ili pokornost“, Andreji Majstorović za ulogu u predstavi „Nestvarna stvarnost“, Lei Smiljanić za ulogu u predstavi „Priče iz Merlinovog zamka“, Filipu Računici za ulogu u predstavi „Naša zajednička uloga“ i Anđeli Šimunov za ulogu u predstavi „Smešna bajka“.


Organizacioni odbor festivala zahvalio svima koji su pomogli festival: opštini Apatin, donatorima, prijateljima, medijima i svim volonterima koji su učestvovali u organizaciji ,,Nedelje pozorišta''.

Nikola dobrijević, predsednik CEKOS-a, ne krije zadovoljstvo dobrim odzivom publike, te se nada da će ovaj festival prerasti u tradiciju i iz godine u godinu biti sve kvalitetniji i posećeniji.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

U galeriji Meander, pred izuzetno velikim brojem publike,  otvorena je izložba slika i objekata ,,Anonimus'' Dušana Banjca iz...

Za petak, 4. avgust, sa početkom u 20 sati, u galeriji Meander je zakazano otvaranje izložbe slika i...

Pred velikom brojem publike, nemački ansambl iz Kelna „Con Moto“ održao je koncert u Apatinu, u crkvi ,,Uzmesenje...

Udruženja Nemaca „Gerhard“ iz Sombora i „Adam Berenc“ iz Apatina zajednički organizuju koncerte nemačkog ansambla „Con Moto" pod...

  Nesvakidašnji koncert moskovskog KUD-a „Zlatna kapija“ održan u apatinskom Domu kulture je još jednom potvrdio neraskidivu...

KUD „Zlatna kapija“ iz Rusije (Moskva) u petak, 21. jula, sa početkom u 20 sati, u Domu kulture...