lokacija: Apatin
objavljeno: 13.11.2017.
Autor: Miodrag

U Apatinu predstavljena knjiga „Ovako je bilo – ratnici govore"

Kultura
U sklopu niza promocija na prostorima Srbije i Republike Srpske, i u Apatinu je predstavljena knjiga „Ovako je bilo – ratnici govore".
 
O knjizi je na slikovit način govorio priređivač Rade Čubrilo, koji je istakao da ova knjiga sadrži autentične podatke i priče direktnih učesnika događaja u periodu Drugog svetskog rata,a da se on samo prihvatio velikog i odgovornog zadatka da sve te spise bez ikakvih promena ili ulepšavanja događaja pripremi za štampu. Među brojnim dokumentima autori su Čubrilu ustupili niz zapisa i dnevnika. 
 
Sve su to originalna dokumenta koja ja nisam imao pravo, niti želeo da menjam, jer to tada ne bi bilo to što sam želeo. Knjiga oslikava vreme i događaje iz pera i uma ljudi koji su bili neposredni učesnici i koji su sve napisano doživeli i preživeli, istakao je Čubrilo. 
 
Uz predstavljanje pomenute knjige predstavljena su i ranija izdanja istog autora, „Uspon i pad Krajine“ i „Srpska Krajina“ koja između ostalog sadrži spisak od preko 7000 poginulih i nestalih. 

 

– Ove tri knjige zaokružuju dešavanja u pojedinim periodima na prostorima Krajine i Visoke Krajine, napomenuo je Rade Čubrilo. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Promocija najnovije knjige Apatinca Dušana Gladića “Dok krišom mirišem tvoje rame” koja je održana u velikoj sali Doma...

U svečanoj sali Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić" u Apatinu održan je koncert studenata klarineta Akademije umetnosti iz...

U petak, 17. novembra, sa početkom od 18 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, biće održana promocija...

Opština Apatin, pored redovnih sredstava, izdvojila je dodatnih 600.000 dinara za kupovinu novih knjiga za Narodnu biblioteku ,,Miodrag...

Opštinski kulturni centar je za nedelju, 19. novembar i ponedeljak, 20. novembar, za sve ljubitelje filmova pripremio bogat...

U sredu, 22. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Doma kulture biće odigrana predstava Narodnog...