lokacija: Apatin
objavljeno: 12.09.2017.
Autor: Marko

Sonćanske mažoretkinje prvakinje Evrope

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Mažoret" iz Sonte ima razlog za slavlje. Mažoretkinje su na 19. Evropskom prvenstvu koje je održano u Sloveniji, u gradu Laško osvojili titulu prvaka Evrope u kategoriji kadeti, disciplina mace (mejs). 
 
Na prvenstvu se takmičilo preko 1400 mažoretkinja iz 12 evropski zemalja koje su bile podeljene u 3 kategorije. Sonćanskim mažoretkinjama ovo je 11 put da učestvuju i po prvi put zlato se našlo u njihovim rukama. Treba napomenuti i da su 2012. u Českoj i 2013. u Rumuniji osvojili srebrne medalje.
 
Pripreme koje su se obavljale preko celog leta urodile su plodom. Adam Vidaković predsednik KUD-a i trener Valentina Zvonar ne kriju zadovoljstvo ostvarenim uspehom i najavljuju da su tek počeli. Pred kadetkinjama je dug put i mnoštvo prilika da osvajaju dobra mesta. 
 

Adam Vidaković, predsednik i osnivač KUD-a "Mažoret" veliku zahvalnost duguje opštini Apatin, koja je pored redovnih sredstava iz opštine koje društvo dobija, obezbedila put u Sloveniju. Veliku zahvalnost duguje se i roditeljima koji su jednim delom finansirali boravak u Sloveniji. Vidaković se takođe i Aleksandru Koraću oko pomoći realizacije svih projekta tokom ove godine. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U svečanoj sali Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić" u Apatinu održan je koncert studenata klarineta Akademije umetnosti iz...

U petak, 17. novembra, sa početkom od 18 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, biće održana promocija...

Opština Apatin, pored redovnih sredstava, izdvojila je dodatnih 600.000 dinara za kupovinu novih knjiga za Narodnu biblioteku ,,Miodrag...

Opštinski kulturni centar je za nedelju, 19. novembar i ponedeljak, 20. novembar, za sve ljubitelje filmova pripremio bogat...

U sredu, 22. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Doma kulture biće odigrana predstava Narodnog...

U sredu, 15. novembra, sa početkom u 18 sati, u Svečanoj sali OMŠ „Stevan Hristić"iz Apatina biće održan...