lokacija: Apatin
objavljeno: 12.09.2017.
Autor: Marko

Sonćanske mažoretkinje prvakinje Evrope

Kultura
Kulturno umetničko društvo "Mažoret" iz Sonte ima razlog za slavlje. Mažoretkinje su na 19. Evropskom prvenstvu koje je održano u Sloveniji, u gradu Laško osvojili titulu prvaka Evrope u kategoriji kadeti, disciplina mace (mejs). 
 
Na prvenstvu se takmičilo preko 1400 mažoretkinja iz 12 evropski zemalja koje su bile podeljene u 3 kategorije. Sonćanskim mažoretkinjama ovo je 11 put da učestvuju i po prvi put zlato se našlo u njihovim rukama. Treba napomenuti i da su 2012. u Českoj i 2013. u Rumuniji osvojili srebrne medalje.
 
Pripreme koje su se obavljale preko celog leta urodile su plodom. Adam Vidaković predsednik KUD-a i trener Valentina Zvonar ne kriju zadovoljstvo ostvarenim uspehom i najavljuju da su tek počeli. Pred kadetkinjama je dug put i mnoštvo prilika da osvajaju dobra mesta. 
 

Adam Vidaković, predsednik i osnivač KUD-a "Mažoret" veliku zahvalnost duguje opštini Apatin, koja je pored redovnih sredstava iz opštine koje društvo dobija, obezbedila put u Sloveniju. Veliku zahvalnost duguje se i roditeljima koji su jednim delom finansirali boravak u Sloveniji. Vidaković se takođe i Aleksandru Koraću oko pomoći realizacije svih projekta tokom ove godine. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nakon što su se plasirani sa Zonske smotre folklornog stravalaštva na Pokrajinski festival folklornih tradicija Vojvodine, Gradsko kulturno...

Pred veliki brojem ljubitelja pisane reči u Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" u Apatinu održana je promocija knjige "Odabrane...

U galeriji Meander u Apatinu otvorena je izložba slika pod nazivom "Svedena komunikacija", umetnice Ksenije Kovačević iz Subotice. 

U ambijentu parka Doma zdravlja Apatin postavljene su tri nove skulpture sa ovogodišnjeg Simpozijuma skulptura Meander. Skulpture su...

U petak 15. septembra sa početkom u 19 časova, u Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" biće predstavljena knjiga "Odabrane...

U galeriji "Meander" će u petak, 15. septembra sa početkom u 19 sati biti otvorena izložba radova Ksenije...