lokacija: Apatin
objavljeno: 14.11.2017.
Autor: Jelena

Vujaklija: Realizovano puno projekata, velike investicije već u narednoj godini

Društvo

Povodom investicija i drugih aktivnosti koje je Mesna zajednica Prigrevica realizovala u 2017. godini, kao i povodom planova za 2018. godinu, u ovom selu je organizovana konferencija za novinare. 

Od Mileta Vujaklije, sekretara MZ Prigrevica, saznali smo da je u proteklom periodu, između ostalog, u ovom selu uređeno dvorište vrtića (i to na inicijativu mladih Prigrevice i SNS-a), a uređeni su i sportski tereni (u čemu je učestvovala Mesna zajednica, građani Prigrevice i aktivisti SNS-a). Vujaklija nas je podsetio da je, takođe na inicijativu mladih, a uz podršku Mesne zajednice i SNS-a, uređeno i dečije igralištaže kod vodotornja, a tokom godine se radilo i na uređenju sela, u smislu čišćenja atmosferskih kanala.


Jedna od važnijih aktivnosti u Prigrevici svakako je i uklanjanje divlje deponije, a koje je realizovalo JKP ,,Naš dom'', u saradnji sa Mesnom zajednicom.

Prigrevčani s ponosom među značajnim aktivnostima ističu i organizovanje izložbe ,,Oluja zločin koji traje'', a koja je bila postavljena u centru sela na Trgu heroja. Na istom mestu ove godine je postavljena česma, a takođe i na seoskoj pijaci.

2017. godina bila je i godina betoniranja pločnika i trotoara u Prigrevici, a ovih dana je završena i staza na groblju, za koju je iz sredstava mesnog samodoprinosa izdvojeno blizu 600.000 dinara.


U toku je i zamena azbestno- cementnih cevi u dužini od 2.500 metara, čime bi bila zamenjena čitava vodovodna mreža u Prigrevici.

Prema Vujaklijinim rečima, u planu za narednu godinu je mnogo toga, a Mesna zajednica Prigrevica će se potruditi da svi planirani projekti budu i realizovani.

- U planu za narednu godinu imamo rekonstrukciju centra sela koja će se odvijati u dve faze, a vrednost ovog projekta je 27 miliona dinara. Plan je da se najpre uradi deo između ulice Nine Maraković i Vasilja Gaćeše, a drugi deo bi se radio kada se steknu uslovi za to, odnosno reše imovinska pitanja sa pravoslavnim hramom. Uradićemo i rekonstrukciju javne rasvete u Prigrevici, a želja na je da uradimo i teretanu na otvorenom čija je planirana vrednost oko 4,5 miliona dinara. Tu su u planu i čišćenje kanala atmosferske kanalizacije, postavljanje bankina duž ulica Prigrevice, izrada projekta vezanog za saobraćajnu infrastrukturu kako bi bili u mogućnosti da popravljamo puteve i vršimo rekonstrukciju istih. Osim svega navedenog, planiramo još uraditi i dopunu projekta izgradnje dečijeg igrališta u sklopu OŠ “Mladost”, rekao je Mile Vujaklija, sekretar Mesne zajednice Prigrevica.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...