lokacija: Apatin
objavljeno: 08.11.2017.

Vojvođanska banka donirala 10 računara Domu za stare i penzionere Apatin

Društvo
Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.
 
Danas je Domu za stare i penzionere Apatin uručeno 10 račinara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi, Vršcu i Nišu, dok su korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu i Novom Parazu, računari već stavljeni na raspolaganje. 
 
Branka Perušić Vilov, direktor regiona Severna Vojvodina Vojvođanske banke istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnoge olakšaju svoju svakodnevnicu. 
 
- Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji kuminaciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da "jednim klikom" obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima, rekla je Perušić Vilov i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imali priliku da se tokom redovnog školovanja edukuju na ovom polju.
 

 
Direktor Doma za stare i penionere Apatin, Slađana Šušnjar, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.
 
- U našem domu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike, objasnila je direktorka ove ustanove.  

 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...