lokacija: Sombor
objavljeno: 19.06.2017.
Autor: Rajko

U duhu manifestacije Ritam Evrope zasađeno drvo prijateljstva Sombora i Kipra

Društvo

Grad Sombor je bio domaćin predstavnicima država čije su ambasade pokrovitelji manifestacije Srbija u ritmu Evrope koja će se u Somboru održati 25. juna, u Sportskoj hali Mostonga, sa početkom u 11 sati.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice je reči dobrodošlice uputio Nj.E. ambasadoru Kipra Konstantinosu Eliadesu i predstavnicima ambasada Švedske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije i Turske.

"Raduje nas što ćemo, kao prošlogodišnji pobednici, biti domaćini manifestaciji čiji je cilj da kroz pesmu i igru zbliži i sprijatelji decu iz različitih gradova Srbije, učeći ih jeziku i kulturi evropskih država. Upravo su kultura i prijateljstvo najstabilniji i najvredniji mostovi koji povezuju najrazličitije nacije. Kada se takvi mostovi grade u najranijoj mladosti  oni izdrže i najveće izazove i temelj su budućnosti u kojoj će vladati mir i tolerancija." - kazao je Ratković i zahvalio se somborskoj deci koja su prošlogodišnjom pobedom dodelila Somboru čast da 2017. godine bude domaćin više od 2000 dece iz 20 gradova Srbije i predstavnicima država koje će 25. juna predstavljati.

Predstavnicima ambasada obratio se i Igor Karadarević, direktor manifestacije Srbija u ritmu Evrope zahvaljujući im se na devetogodišnjoj podršci.

Gostima je Sombor predstavljen kratkom istorijskom hronologijom uz sliku Bitka kod Sente, a zajedništvo i vekovni suživot Somboraca na najlepši način je prikazao GKUD Ravangrad spletom vojvođanskih igara.

Predstavnici ambasada prošetali su centrom grada, a potom su u Parku heroja zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i Nj.E. ambasador Kipra Konstantinos Eliades zasadili kuglasti bođoš kao simbol prijateljstva Grada Sombora i Kipra, čija ambasada je i pokrovitelj ovogodišnje manifestacije Srbija u ritmu Evrope.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Na terenima Banje Junaković održana je još jedna Lička olimpijada, osma po redu. Organizator ove tradicionalne manifestacije bila...

Pripadnici  Tima za uništavanje eksplozivnih sredstava Sektora za vanredne situacije MUP - a Srbije nedaleko od Apatina organizovali...

Ekološka kampanja Ne prljaj. Nemaš izgovor! kompanije SBB, kao društveno odgovorne kompanije, biće organizovana u Kuli u subotu...

Iz Javno-komunalnog preduzeća Usluga Odžaci uputili su apel za racionalno korišćenje vode, zbog visokih temperatura i povećane potrošnje.

U Deronjama će u nedelju, 25. juna, biti održano takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša Zlatni kotlić Deronja 2017...

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta u partnerstvu sa OKUD Ivo Lola Ribar, Ženskim kuglaškim klubom Apatin i...