lokacija: Apatin
objavljeno: 14.11.2017.
Autor: Marko

U Domu kulture održano predavanje „Zašto nemam ni prosećno zdravlje u 21. veku?"

Društvo
U velikoj sali Opštinskog kulturnog centra održano je predavanje na temu "Zašto nemam ni prosečno zdravlje u 21. veku" na kojem je predavač bila dr Mirjana Babić Simić iz Beograda. 
 
Na predavanju je bilo reči o tome kako stres, brige, pesimizam i preskakanje obroka nepovoljno utiči na naše zdravlje i kako obično reagujemo tek kada nastane problem, a tada je sve mnogo komplikovanije. 
 
Nešto više o predavanju, ali i o tome zašto nemamo ni prosečno zdravlje u 21. veku za 025info televiziju govori Mirjana Babić Simić.
 

- Nalazimo se u veku zdravlja i negovanja zdravlja, to je zvanično proglašen 21. vek. Međutim zdravlje u Srbiji nije obećavajuće i vrlo loše stoji. Civilizacijske bolesti koje haraju u svim zemljama sveta su: srčana oboljennja, tumori, šećer u krvi, auto-imune bolesti, koštano-zglobna oboljenja. Karakteristika ovih civilizacijskih bolesti jeste da sve više spuštaju, tako da mladi oboljevaju od svih ovih bolesti mnogo ranije nego što se to očekuje. "Zašto nemam ni prosečno zdravlje u 21. veku" je glavna tema u Srbiji. Moramo da se borimo da održimo imunitet i naše zdravlje, posebno našoj deci. Ali čime? Informacijama. Moramo da grabimo informacije, ali ozbiljne informacije iz nauke. Mislim da se u Srbiji boluje, čak i umire pre vremena. Ja imam 70 godina, ali kažem da moje vreme tek dolazi, i dalje grabim informacije, prvo da spasem sebe i svoju porodicu, a naravno da prenesem to znanje i drugima.  

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...