lokacija: Odžaci
objavljeno: 19.06.2017.

U Deronjama održana 2. Krofnijada

Društvo

UDeronjama je održana Krofnijada, gastronomska manifestacija takmičarsko-prodajnog karaktera koju je drugu godinu zaredom uspešno organizovalo Udruženje žena Zlatne niti u cilju negovanja tradicionalnih vrednosti.

Druga Krofnijada je u sali Mesne zajednice okupila stotinu učesnika podeljenih u 10 ekipa iz Deronja, Ratkova, Tovariševa, Bačke Palanke, Lipara i Sivca, i privukla je pažnju brojnih posetilaca koji su uživali u ukusu i mirisu domaće poslastice.

Izuzetno zadovoljne što imaju priliku da budu deo ovog događaja, vredne domaćice su pripremile preko hiljadu krofni koje su "planule" za veoma kratko vreme.

Kvalitet krofni i umešnost takmičarki u pripremanju poznate poslastice ocenjivao je stručni žiri koji je na kraju manifestacije proglasio najuspešnije ekipe. Tako je prvo mesto pripalo ekipi Zlatne ruke iz Bačke Palanke, drugo ekipi Zeleni salaši iz Sivca, a treće Božuru iz Tovariševa.

Pobednicima takmičenja su uručeni prigodni pokloni i diplome, a svim učesnicima zahvalnice i suveniri u znak sećanja na ovogodišnju Krofnijadu.

Organizatori planiraju da manifestacija postane tradicionalna i svake godine sve kvalitetnija.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

U okviru velike akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru” praktično na svakih deset dana niče po...

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP...

Preko 10 godina unazad, u Kljajićevu se Velika Gospojina obeležava kao seoska slava. Tim povodom, i ove godine...

U Svilojevu je obeležena seoska slava Sveti Stefan ( Szent István), a koji je bio prvi kralj Mađarske...

Popularni “Salaš” ekonomije KPZ  Sombor je 22.put po redu bio mesto održavanja umetničke kolonije "Elan”. Nakon početnih godina...

Apatinska pivara i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije obeležili su desetogodišnjicu kampanje „Kad pijem, ne...