lokacija: Apatin
objavljeno: 19.10.2017.
Autor: Marko

U Apatinu obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Društvo
Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Povodom ovog dana širom starog kontinenta organizuju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

U organizaciji Crvenog krsta Apatin, u biblioteci gimnazije i srednje građevinske škole za učenike trećeg razreda održano je predavanje povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.
 
Aleksandar Ristić, volonter Crvenog krsta Apatin, za 025info je istakao da predavanje ima za cilj podizanje sopstvene bezbednosti kako bi se na lakši način mogao prepoznati problem trgovine ljudima, koji jeste jedan od ozbiljnih društvenih problema.  
 

- U okviru samog programa koji Crveni krst Srbije sprovodi od 2006. godine kao cilj predavanja se nameće prenošenje određenih preventivnih poruka, kako bi sami učenici mogli da prepoznaju same oblike, načine ulaska u lanac trgovine ljudima, koje su sve faze i pojave a koje su usko vezane sa samu trgovinu ljudima.  

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...