lokacija: Apatin
objavljeno: 13.09.2017.
Autor: Miodrag

Svečano otvoreni novi sportski tereni u apatinskoj gimnaziji

Društvo
U dvorištu gimnazije "Nikola Tesla" na svečani način su otvoreni renovirani sportski tereni koje će od sada pored učenika gimnazije moći da koriste i svi građani Apatina. 
 
Svečanosti otvaranja ovih terena su pored brojnih građana, mladih sportista i predstavnika lokane samouprave prisustvovali Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Vojvodine, Vladimir Batez pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dušan Marijan načelnik zapadnobačkog okruga, a najveći aplauz su dobili članovi državne basket reprezentacije koji su u Kini nedavno Srbiji doneli titulu Svetskih prvaka. 
 
 
Pozdravljajući prisutne u ulozi domaćina direktor gimnazije Vojislav Petrović je dao naglasak na školski sport i govoreći o značaju fizičke aktivnosti među mladima izrazio zadovoljstvo što su škola i sam grad dobili ovaj mini sportski centar. 
 
 

 
Zamenica predsednika Opštine Dubravka Korać je izrazila zadovoljstvo što je jedna ideja koja postoji već nekoliko godina konačno realizovana zajedničkim ulaganjem Opštine Apatin i pokrajine.
 

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je svojim govorom zvanično ove terene predao na upotrebu građanima Apatina.
 
 

Kompleks sportskih terena sačinjavaju tereni za basket, mali fudbal, rukomet i mini teretana na otvorenom. Cela investicija je vredna 11 miliona i 296.000 dinara od čega je blizu 8 miliona i 200.000 dinara obezbedila pokrajinska vlada a razlika sredstava do ukupnog iznosa je izdvojena iz budžeta opštine Apatin. 

 

Marko Ždero, član državne basket reprezentacije pohvalio je činjenicu da je neko nakon dosta vremena konačno napravio teren isključivo za basket. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Lokalna samouprava Grada Sombora odvojila je novčana sredstva koja su inicirala nastavak gradnje hrama u Bezdanu. Zahvaljujući ovim...

U Domu za stare i penzionere Apatin tokom meseca oktobra biće pojačane aktivnosti u cilju da se starost...

Opština Odžaci je u saradnji sa Hausing centrom iz Beograda dogovorila metodologiju rada na projektu “Podrška adekvatnom i...

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je 94 ugovora korisnicima, koji su ostvarili...

U nedelju 24. septembra u dvorištu bivšeg "Agrosaveza" (Staparski put BB) u Somboru biće održana tradiconalna Berza sitnih...

Danas se obeležava Međunarodni dan Alchajmerove bolesti. Tim povodom u Domu za stare i penzionere Apatin dr Nenad...