lokacija: Apatin
objavljeno: 13.09.2017.
Autor: Miodrag

Svečano otvoreni novi sportski tereni u apatinskoj gimnaziji

Društvo
U dvorištu gimnazije "Nikola Tesla" na svečani način su otvoreni renovirani sportski tereni koje će od sada pored učenika gimnazije moći da koriste i svi građani Apatina. 
 
Svečanosti otvaranja ovih terena su pored brojnih građana, mladih sportista i predstavnika lokane samouprave prisustvovali Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Vojvodine, Vladimir Batez pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dušan Marijan načelnik zapadnobačkog okruga, a najveći aplauz su dobili članovi državne basket reprezentacije koji su u Kini nedavno Srbiji doneli titulu Svetskih prvaka. 
 
 
Pozdravljajući prisutne u ulozi domaćina direktor gimnazije Vojislav Petrović je dao naglasak na školski sport i govoreći o značaju fizičke aktivnosti među mladima izrazio zadovoljstvo što su škola i sam grad dobili ovaj mini sportski centar. 
 
 

 
Zamenica predsednika Opštine Dubravka Korać je izrazila zadovoljstvo što je jedna ideja koja postoji već nekoliko godina konačno realizovana zajedničkim ulaganjem Opštine Apatin i pokrajine.
 

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je svojim govorom zvanično ove terene predao na upotrebu građanima Apatina.
 
 

Kompleks sportskih terena sačinjavaju tereni za basket, mali fudbal, rukomet i mini teretana na otvorenom. Cela investicija je vredna 11 miliona i 296.000 dinara od čega je blizu 8 miliona i 200.000 dinara obezbedila pokrajinska vlada a razlika sredstava do ukupnog iznosa je izdvojena iz budžeta opštine Apatin. 

 

Marko Ždero, član državne basket reprezentacije pohvalio je činjenicu da je neko nakon dosta vremena konačno napravio teren isključivo za basket. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...

Fotografija Apatinke Maje Macanović osvojila je 2. mesto na takmicenju pod nazivom ,,Treća izložba fotografija stanovnika Zapadno-bačkog okruga...