lokacija: Sombor
objavljeno: 17.05.2017.

SEC na 5. Forumu svetske mreže GNRC u Panami

Društvo

U periodu od 9. do 11. maja u Panama Sitiju, održan je 5. Forum svetske mreže Global Network of Religons for Children. Uz prisustvo više od 400 predstavnika međunarodnih i lokalnih organizacija za decu, religijskih lidera, predstavnika različitih verskih zajednica iz celog sveta, kao i zvaničnika Ujedinjenih nacija.

Tema ovogodišnjeg foruma bila je Iskorenjivanje nasilja nad decom, a cilj umrežavanje i razmena primera dobre prakse u ovoj oblasti među aktivistima širom sveta i jačanje međusobne saradnje.

Događaj je organizovan uz podršku organizacije Arigatou International koja je nedavno podržala realizaciju tematski sličnog međunarodnog regionalnog skupa u Somboru od strane Somborskog edukativnog centra.

Poziv za učešće dobio je i Somborski edukativni centar, koji je na ovom događaju predstavljao Srđan Vlaškalić, izvršni direktor organizacije koji je bio jedini učesnik iz Srbije na ovom skupu. On je predstavio izazove sa kojima se srpsko društvo suočava kada je reč o problemu dečjeg siromaštva i nasilja nad decom te zajedno sa ostalim prisutnim aktivistima iz ostalih evropskih zemalja: Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Velike Britanije, Italije, Portugala i Moldavije kreirao plan prioritetnih aktivnosti ove mreže u naredne tri godine za teritoriju Evrope.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

U okviru velike akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru” praktično na svakih deset dana niče po...

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP...

Preko 10 godina unazad, u Kljajićevu se Velika Gospojina obeležava kao seoska slava. Tim povodom, i ove godine...

U Svilojevu je obeležena seoska slava Sveti Stefan ( Szent István), a koji je bio prvi kralj Mađarske...

Popularni “Salaš” ekonomije KPZ  Sombor je 22.put po redu bio mesto održavanja umetničke kolonije "Elan”. Nakon početnih godina...

Apatinska pivara i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije obeležili su desetogodišnjicu kampanje „Kad pijem, ne...