lokacija: Apatin
objavljeno: 16.09.2017.

Priređen doček mažoretkinja u OŠ “Ivan Goran Kovačić” Sonta

Društvo

Članice kulturno umetničkog društva „Mažoret“ koje su nedavno na održanom Evropskom prvenstvu u Sloveniji osvojile zlatnu medalju u konkurenciji „mejs“, ogromnim aplauzom su dočekane od strane učenica, direktora i nastavnika osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Sonte.

Kulturno umetničko društvo "Mažoret" Sonta osnovan je 2006. Već deset godina drže titulu državnih prvakinja u seniorskoj kategoriji, a prethodne dve godine i kadetkinje su im se pridružile u tome. One su 2016/2017 godine odnele titulu državnih prvakinja u kadetskoj kategoriji. Međutim, ove godine, kadetkinje su uradile nešto što seniorkama deset godina nije uspelo. Seniorke su bile viceprvakinje 2012. godine u Češkoj, 2013. u Rumuniji na Evropskom prvenstvu. Tokom svih ovih godina jedan čovek je ostavio veliki trag u ovom KUD-u, a to je Adam Vidaković koji je najveći “krivac” za to što Sonta ima Evropskog prvaka.

Trener mladih mažoretkinja Valentina Zvonar ponosna je na uspeh koje su kadetkinje ostvarile. Po njenim rečima iza tog uspeha stoje sati mukotrpnog vežbanja i velikog odricanja svih članica.Svoje utiske sa takmičenja u Sloveniji podelile sa nama su podelile i dve mlade mažoretkinje Anđela Šegrt i Valentina Nikolić.Direktor škole, Zvonko Tadijan svojim učenicama je proučio da je škola ponosna na njih i da nije mala stvar biti prvi na bilo kom nivou takmičenja, a posebno biti najbolji u Evropi. Za sami kraj prijema, mažoretkinje su izvele deo koreografije koja ima je donela zlatnu medalju. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U utorak 24. oktobra opština Apatin obeležava 72. godišnjicu oslobođenja od fašizma. Program počinje u 11 sati na platou ispred...

Radovi na staroj pijaci teku po planu. Nakon što su uklonjeni objekti koji su ružili ovaj deo grada,...

Obaveštavaju se svi zainteresovani posetioci da će se u subotu, 28 oktobra, u periodu od 8.30 do 12.30...

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Povodom ovog dana...

I ove godine Kancelarija za mlade opštine Apatin organizuje besplatan prevoz na međunarodni sajam knjiga u Beogradu. 

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu,...