lokacija: Kula
objavljeno: 04.10.2017.

Otvoreno novo krilo školske zgrade srednje Ekonomsko – trgovinske škole u Kuli

Društvo
Opština Kula i sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine zajedničkim ulaganjem nastavljaju da renoviraju i rekonstruišu školske objekte u Kuli. Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš otvorili su danas novo krilo školske zgrade srednje Ekonomsko-trgovinske škole, a učenici i nastavnici ove škole su dobili kvalitetan prostor za rad i učenje.

 
Projekat je vredan 18 miliona dinara. Oni su danas zajednički ocenili da je ostvarena odlična saradnja između lokalne samouprave i resornog sekretarijata, ali i da će u narednom periodu doći do nove saradnje na raznim projektima koji se tiču opremanje školskih ustanova i unapređivanja stanja obrazovanja u opštini Kula.

 
Prema rečima Videkanjića postoji odlična saradnja sa sekretarijatom za obrazovanje. On je podsetio da je ovo krilo više decenija bilo neupotebljivo za nastavu, a da su sada uspešno izvedeni radovi, koji su sa 10 miliona dinara finansirani od Pokrajine, dok je opština Kula uložila 8 miliona dinara. On je rekao da je njegov cilj da mladi dobiju dobre uslove za obrazovanje, kao i da će se nastaviti u opremanje i realizaciju više projekata.

– Takođe, realizacijom ovog projekta su omogućene i vannastavne aktivnosti jer ćemo ubuduće imati nastavu u prepodnevnim časovima što će doprineti i znatnoj uštedi troškova za grejanje i električne energije, rekao je Videkanjić.

 
Njilaš je istakao da će resorni sekretarijat nastaviti i dalje da bude dobar parner opštini Kula i da će se i ubuduće nastaviti sa realizacijom projekata, kojim će se poboljšati uslova za rad i učenje učenika i nastavnika. On je ocenio da je izvođač radova izvršio izuzetan posao jer je Kula dobila lep i moderan objekat, ali i da je potrebno i dalje ulagati u školske objekte.


 
Takođe, Videkanjić i Njilaši obišli su OŠ “Isa Bajić” , u kojoj je opremljena je nova specijalizovana učionica za decu sa posebnim potrebama, a donator je Milutin Perunović, vlasnik preduzeća “Ekstra auto transport“ iz Vrbasa.
 

U sklopu posete pokrajinski sekretar Njilaš je, zajedno sa Videkanjićem i zamenikom predsednika opštine Kula Karoljem Valkom obišao osnovnu školu “Petefi brigada”, i Mađarski Kulturni centar “Nepker “ koji je u fazi adaptacije i rekonstrukcije. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U utorak 24. oktobra opština Apatin obeležava 72. godišnjicu oslobođenja od fašizma. Program počinje u 11 sati na platou ispred...

Radovi na staroj pijaci teku po planu. Nakon što su uklonjeni objekti koji su ružili ovaj deo grada,...

Obaveštavaju se svi zainteresovani posetioci da će se u subotu, 28 oktobra, u periodu od 8.30 do 12.30...

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Povodom ovog dana...

I ove godine Kancelarija za mlade opštine Apatin organizuje besplatan prevoz na međunarodni sajam knjiga u Beogradu. 

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu,...