lokacija: Kula
objavljeno: 16.03.2017.
Autor: Jelena

Opština Kula započela radove na investiciji vrednoj 600 miliona dinara

Društvo

U Kuli su započeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže. Tim povodom, ovu opštinu danas su posetili Stana Božović, državna sekretarka  i Vladimir Galić, pokrajinski sekretar. Domaćin im je bio Perica Videkanjić, predsednik opštine Kula, a nakon obraćanja javnosti, usledilo je i potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i opštine Kula.
 

Višedecenijski  problem „Smrdljivog Begejca“, a koji se nalazi u blizini centra Kule, konačno će biti rešen ove godine.
Ukupna vrednost projekta iznosi  600 miliona dinara, od toga opština Kula je obezbedila 300 miliona, dok je od strane Pokrajinske Vlade Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine obezbeđeno još po 150 miliona dinara.
 

Radovi na izgradnji su već počeli, a u pitanju je ukupno 50 kilometara cevovoda, od čega 28 kilometara kanalizacione mreže u Crvenki, 13 kilometara u Kuli i 9 kilometara Potisnog voda od Crvenke do kolektora otpadnih voda u Kuli.

Izgradnjom kanalizacije i potisnog voda, otpadne vode iz domaćinstava prikupljaće se ka magistralnom kolektoru, izgrađenom između Kule i Vrbasa. Na ovaj način se obezbeđuju dodatne količine otpadnih voda što će doprineti radu zajedničkog Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Kule i Vrbasa.
 

O samom značaju ovog projekta za stanovnike opštine Kula, za 025info govorio je Perica Videkanjić, predsednik opštine.


Stana Božović, državna sekretarka, ispred Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, istakla je važnost ovog projekta, ne samo za opštinu Kula, već i za Vladu Republike, kao i pokrajinsku Vladu. Prema njenim rečima, izgradnja ove kanalizacione mreže uticaće na bolji kvalitet stanovnika opštine Kula, a takođe i na kvalitet i zaštitu životne sredine.

Vladimir Galić, pokrajinski sekretar, u prvi plan je istakao kako su ovakve aktivnosti odličan primer dobre prakse ozmeđu lokalne, pokrajinske i republičke vlasti.

Nakon potpisivanja ugovora, sekretari su u pratnji predsednka opštine Kula, obišli lokacije na kojima se radi, a od Đorđa Kuljančića, rukovodioca projekta ispred kompanije „SADE'' iz Pariza, saznali smo da će radovi na izgradnji ove kanalizacione mreže biti završeni već u februaru 2018. godine, a na šta ih obavezuje i ugovor koji su potpisali sa opštinom Kula.


Izgradnjom kanalizacione mreže, opština Kula je bliža cilju čistih i sačuvanih vodotoka Vojvodine.


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Apatinska pivara je u okviru kampanje Kad pijem, ne vozim, a u saradnji sa Asocijacijom automobilskih novinara Srbije,...

Ova već tradicionalna manifestacija Udruženja Banijaca iz Prigrevice je okupila nekoliko stotina posetilaca iz apatinske opštine, ali i velik broj...

Opština Apatin broji preko 7.000 penzionera. Briga o starima zadatak je svih nas. OO SNS Apatin danas je...

Srpska napredna stranka ovog vikenda je vredno radila. Nakon jučerašnje radne akcije u Svilojevu, gde su seoski park...

Tradicija i postoji da bi se prenosila na mlađe generacije. Ako je po tome suditi, Banijci u apatinskoj...

Danas je seoski park kod crvke u Svilojevu postao bogatiji za dva sportska terena, teren za mali fudbal i teren...