lokacija: Odžaci
objavljeno: 22.09.2017.

Nastavak realizacije projekta “Da svaki Rom ima dom”

Društvo
Opština Odžaci je u saradnji sa Hausing centrom iz Beograda dogovorila metodologiju rada na projektu “Podrška adekvatnom i održivom stanovanju Roma u opštini Odžaci – Da svaki Rom ima dom” kojom je predviđeno više različitih oblika učešća primajućih zajednica, a naročito uspostavljanje iskrenog dijaloga, konsultacija i drugih oblika informisanja i saradnje sa lokalnim stanovništvom, uz obavezno uključivanje svih institucija nadležnih za zaštitu i sigurnost integriteta Roma, kako bi se obezbedilo da sve osobe u potpunosti uživaju svoja ljudska prava i osnovne slobode.
 
Primena ovakve metodologije rada na projektu, treba da doprinese uspostavljanju saradnje sa primajućom zajednicom i stvaranju inovativnih i dobrih praksi uključivanja lokalnih zajednica u rešavanju problema stanovanja Roma na teritoriji Srbije, a samim tim i na teritoriji opštine Odžaci. Takođe, i u prevazilaženju predrasuda i negativnih stereotipa, u promovisanju tolerancije i podizanju opšte svesti građana o obaveznosti i značaju poštovanja ljudskih prava drugih i drugačijih.
 
Pomenutim projektom predviđena je izgradnja 34 stambene jedinice u naseljenim mestima Bogojevo, Karavukovo, Bački Brestovac, Bački Gračac i Lalić, radi raseljavanja podstandarnog Novog naselja u Bogojevu, kao i izgradnja nedostajuće infrastrukture u naselju Čerga u Deronjama.
 
Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije, kofinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije i opštine Odžaci, a realizovaće ga Hausing Centar i opština Odžaci u periodu od 7. juna 2017. do 6. februara 2019. Vrednost projekta je 1.050.000 evra.
 

Izvor: ico.rs 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U utorak 24. oktobra opština Apatin obeležava 72. godišnjicu oslobođenja od fašizma. Program počinje u 11 sati na platou ispred...

Radovi na staroj pijaci teku po planu. Nakon što su uklonjeni objekti koji su ružili ovaj deo grada,...

Obaveštavaju se svi zainteresovani posetioci da će se u subotu, 28 oktobra, u periodu od 8.30 do 12.30...

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Povodom ovog dana...

I ove godine Kancelarija za mlade opštine Apatin organizuje besplatan prevoz na međunarodni sajam knjiga u Beogradu. 

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu,...