lokacija: Apatin
objavljeno: 21.10.2017.
Autor: Jelena

KUD ,,Mažoret'' osnovao sekciju u Apatinu

Društvo

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu, već i u celoj Evropi. Nedavno su nas obradovale i sa zlatnom medaljom koju su donele sa Evropskog prvenstva održanog u Sloveniji. Dosadašnja praksa je bila takva da su članice KUD-a ,,Mažoret'' bile isključivo devojčice iz Sonte i nekoliko njih ih Svilojeva, ali ove godine, zbog velike zainteresovanosti, ovo društvo je odlučilo da osnuje sekciju i u Apatinu. Prvi sastanak sa zainteresovanim roditeljima i decom održan je u Višenamenskoj sali OŠ ,,Žarko Zrenjanin''. Ovom sastanku prisusvovalo je 15-tak devojčica iz Apatina sa svojim roditeljima, a na njemu su od Adama Vidakovića, osnivača i predsednika KUD-a ,,Mažoret'' mogle saznati nešto više o samom društvu.

Sastanku su prisustvovale i trener mažoretkinja, Valentina Zvonar, kao i nekoliko devojčica i jedna starija vodilja, a koje su im demonstrirale kako izgleda mažoret ples. Na kraju, buduće apatinske mažoretkinje su dobile palice i pokazani su im neki osnovni koraci mažoret plesa.

- U dogovoru sa OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' odlučili smo da osnujemo sekciju KUD-a ,,Mažoret'' i u Apatinu. Svaka sportska aktivnost, pa tako i ova naša, dobra je izdrava za razvoj deteta. Sem toga, biti deo mažoret grupe dobro je i iz drugih razloga: popularnost, sticanje novih prijateljstava i putovanja. Za ovih 11 godina, koliko postojimo, obišli smo celu Evropu. Posetili smo Francusku, Italiju, Austriju, Češku, Rumuniju, Mađarsku, kao i sve zemlje ex Jugoslavije, osim Makedonije, s ponosom ističe Vidaković.


Adam Vidaković došao je na ideju da osnuje mažoret klub u Apatinu, jer su, prema njegovim predviđanjima, prognoze takve da se za 6 do 7 godina društvo neće moći održati u Sonti.


- Nažalost, problem u Sonti, kao i u svim selima naše zemlje je taj da ima sve manje stanovnika, samim tim i dece. Zato sam i došao na ideju da osnujem grupu u Apatinu. Ipak, u pitanju je opština, a već za dve godine, ukoliko oformimo grupu, i Apatinke nas mogu predstaljati na evropskom prvenstvu, rekao je Adam Vidaković.


 

15 zainteresovanih devojčica u Apatinu za prvi sastanak je zadovoljavajući broj, kažu u KUD-u ,,Mažoret'', ali isto tako izražavaju nadu da će se taj broj i povećati. Da bi se mogle takmičiti, potrebno je oformiti grupu od 17 mažoretkinja i to u tri kategorije, te iz ovog društva još jednom pozivaju sve zainteresovane devojčice iz Apatina, uzrasta između 5 i 14 godina, da im se priključe. Treninzi u Apatinu, za početak će se održavati dva puta nedeljno, a svi koji žele da postanu deo mažoret grupe u našem gradu mogu se informisati ili obratiti društvu putem njihove facebook stranice ,,Mažoretkinje Sonte''.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...