lokacija: Apatin
objavljeno: 19.10.2017.
Autor: Jelena

KUD Mažoret iz Sonte otvara sekciju u Apatinu

Društvo

KUD ,,Mažoret'' iz Sonte godinama unazad predstavlja našu opštinu u najlepšem svetlu, ne samo u zemlji i regionu, već i u celoj Evropi. Nedavno su nas obradovale i sa zlatnom medaljom koju su donele sa Evropskog prvenstva održanog u Sloveniji.
 

Dosadašnja praksa je bila takva da su članice KUD-a ,,Mažoret'' bile isključivo devojčice iz Sonte i nekoliko njih ih Svilojeva, ali ove godine, zbog velike zainteresovanosti, ovo društvo je odlučilo da osnuje sekciju i u Apatinu. Prvi sastanak sa zainteresovanim roditeljima i decom biće održan u petak, 20. oktobra, sa početkom u 18 sati.


- U dogovoru sa OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' odlučili smo da osnujemo sekciju KUD-a ,,Mažoret'' i u Apatinu. Na sutrašnjem sastanku upoznaćemo se sa decom i roditeljima, predstaviti im mažoret ples, a ako budu zainteresovani, i pokazati nekoliko osnovnih koraka. Pozivam sve devojčice da dođu, da nam se pridruže. Ukoliko vole da se druže, da plešu, stvaraju nova prijateljstva i putuju, ovo je pravo mesto za njih, istakla je Valentina Zvonar, trener mažoretkinja.


Da bi se oformila grupa u Apatinu, potrebno je 30 do 40 zainteresovanih devojčica, a koje bi se naknadno podelile u dve uzrasne grupe. U tom slučaju, treninzi bi se održavali u Apatinu, dva do tri puta nedeljno. Iz KUD-a ,,Mažoret'' još jednom pozivaju sve zainteresovane devojčice, uzrasta od 5 do 14 godina, da dođu sa roditeljima u petak, 20. oktobra, u Višenamensku salu OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' i pridruže im se.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...