lokacija: Apatin
objavljeno: 15.10.2017.

Izvanredni rezultati policije u prvih 100 dana Vlade RS

Društvo
Povodom obeležavanja prvih 100 dana nove Vlade Republike Srbije, Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ podržava i pohvaljuje velike napore Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Nebojše Stefanovića, koje u kontinuitetu nastavlja sa izvanrednim rezultatima i pokazuje vredan i naporan rad na ključnim problemima koji se tiču bezbednosti svih građana Srbije.
 
U prvih 100 dana Vlade razbijeno je 11 organizovanih kriminalnih grupa, zaplenjeno preko tone narkotika i uhapšeno 1650 osoba osumnjičenih za različita krivična dela. Takođe, od septembra ove školske godine, u škole je uveden na inicijativu ministra novi predmet u osnovne škole "Osnovi bezbednosti dece", o čemu je naše udruženje već pisalo, a čime je napravljen istorijski pomak u prevenciji i edukaciji dece na ranom uzrastu o svim oblicima ugrožavanja bezbednosti i njihove zaštite. Time je ministarstvo učinilo puno da načini prvi korak u smanjenju kriminaliteta u budućnosti, broja počinilaca krivičnih dela, veće zaštite i dece i odraslih i podizanja bezbednosne kulture kod dece i odraslih.
 
Kada govorimo o kontinuitetu u dobrim rezultatima policije, podsetimo na rezultate koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo za prethodnu godinu. Ukupan kriminalitet je smanjen za 5%, zaplenjeno preko 4 tone droge u prethodnoj godini, otkriveno i zaplenjeno preko 50 laboratorija droge samo u toj godini. Takođe, 2016. godine, po rečima ministra, počinjeno je najmanje krivičnih dela u poslednjih 25 godina. Od kako je ministar Stefanović na čelu ministarstva, zaplenjeno je preko 11 tona droge. Ovo je zaista rezultat koji predstavlja pomak i ohrabrenje da policija radi svoj posao odgovorno i profesionalno. Broj razbojništava je takođe smanjen prethodne godine za preko 20%, a beleži se i stalna tendencija pada krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kako je ministar rekao govoreći o rezultatima za prošlu godinu.
 

Dobri rezulati direktan su pokazatelj dobrog rada. Očekujemo da će ovakav trend da se nastavi i u narednom periodu, s obzirom da je već više od tri godine u konstantnom rastu i pokazuje evidentan napredak Ministarstva unutrašnjih poslova, a samim tim i veće bezbednosti i sigurnosti svih građana. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Trajna zabrana ribolova na Dunavu kod Apatina, na potezu od 1.400 do 1.395 km izazvala je nevericu među...

U Radiološkoj službi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u nedelju, 19. novembra, u periodu od 8 do 16...

Povodom Dana opštine Kula danas je održana svečana sednica Skupštine opštine Kula, na kojoj su se obratili predsednik...

Pobednica 7. epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Dragana Mićalović, svoju nagradu od 1.000 evra donirala je...

U četvrtak 9. novembra u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora, na inicijativu Somborskog edukativnog centra, održan je inicijalni...

Čovek da bio dobar lovac mora se roditi kao lovac, jer lovac se ne postaje, to čovek mora voleti, kaže...