lokacija: Apatin
objavljeno: 12.05.2017.

Direktor banje dr Marković: Banja postaje drugačija, spremni dočekujemo letnju sezonu

Društvo

Gostujući u specijalnoj emisiji 025info televizije, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković, dr Blagoje Marković izjavio je da banja danas izgleda mnogo lepše i bolje nego pre nešto više od dva meseca od kako je stupio na dužnost direktora, ali da je pred svim zaposlenima veliki posao i u narednom periodu.

"Ja sam pre dva meseca rekao da sam zadovoljan zatečenim stanjem, ali to je bilo više kolegijalno nego što se situacija zaista bila takva. Stanje je otprilike onakvo kakvo je nažalost u mnogim našim zdravstvenim ustanovama. Nisam video visok stepen higijene, situacija na objektima je bila veoma loša, ali se evo praktično već dva meseca ne staje sa radovima na ulepšavanju banje, kreči se, farba, čisti... A ono što moram da napomenem da je sav materijal dobijen iz donacija. Nedavno smo posle, verovali ili ne, 17 godina okrečili sva četiri apartmana i detaljno ih sredili, to su sada reprezentativni apartmani a sada ih se ne bi postideli ni hoteli visoke kategorije. Toalete smo sredili perfektno i svaki deo banje je sada u veoma dobrom stanju." - rekao je dr Marković.

Nakon saglasnosti ministarstva banja od prvog maja ima petoro novih stalno zaposlenih radnika.

"Zaposlen je jedan viši fizioterapeut, dva srednja fizoterapeuta, jedna medicinska sestra i jedan diplomirani ekonomista. Specijalna bolnica u ovom trenutku ima 125 zaposlenih radnika a mi ćemo narednih dana dati oglas za zapošljavanje još sedam radnika, na recepciji, u kuhinji, održavanju kruga banje, eventualno kuglane i sportskih terena. To bi dakle bilo 12 novih radnika, što je 10% od ukupnog broja zaposlenih. U sezoni će biti potrebe za sezonskim radnicima i broj zaposlenih bi trebalo da odgovori obimu posla. Mi, ipak, imamo manjak lekara. Oni su nosioci posla, jer kod nas ljudi dolaze prvenstveno zbog rehabilitacije." - ističe direktor banje.

On je dodao da je banja nedavno servisirala medicinske aparate za rehabilitaciju koji su godinama bili neispravni, a u pitanju je čak 10 aparata. Banja je nedavno uputila apel Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo za nabavku novih aparata, a dr Marković se nada da će banja uskoro dobiti i sanitetski auto što bi umnogome olakšao transport pacijenata do drugih zdravstvenih ustanova.

Priprema za novu letnju sezonu započela je praktično 1. aprila velikom radnom akcijom u kojoj su učestvovali svi zaposleni u banji, a prvi termali bazen je otvoren 1. maja.

"Predstoje radovi na ostalim bazenima, a ja se iskreno nadam da ćemo do juna uspeti da sve dovedemo u zadovoljavajuće stanje. Sve mora da bude u dobrom stanju kako bismo gostima priredili lep boravak u našoj banji. Želimo zaista svima da priuštimo dobru ponudu, sa velikim brojem različitih sadržaja." - kaže dr Blagoje Marković.

Od 1. maja svi gosti banje Junaković, kao i ostali zainteresovani, mogu da uživaju u novoj ponudi - vožnji fijakerom. Svi koji žele moći će da se provozaju od banje do grada i nazad. Konji će biti smešteni u blizini banje Junaković, a u pitanju su prelepi lipicaneri, mužijak i ženka. Reakcije su, prema rečima direktora banje, više nego pozitivne i predstavljaju jedinstvenu atrakciju.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od koga će banja ove godine dobiti preko 700 penzionera, je zatražio da od 1. aprila u banji postoji dežurni lekar 24 sata, što ranije nije bio slučaj. Marković dodaje i da bi u narednom periodu broj osiguranika trebao biti povećan.

"Imao sam razgovore sa direktorima filijala za zdravstvo koje na neki način gravitiraju Specijalnoj bolnici Junaković da se osiguranici iz tog indikacionog područja šalju u banju jer postoje idealni uslovi za njihovu rehabilitaciju. Dobio sam obećanja za će to tako zaista i biti." - zaključio je u razgovoru za 025info direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković, dr Blagoje Marković.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

U okviru velike akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru” praktično na svakih deset dana niče po...

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP...

Preko 10 godina unazad, u Kljajićevu se Velika Gospojina obeležava kao seoska slava. Tim povodom, i ove godine...

U Svilojevu je obeležena seoska slava Sveti Stefan ( Szent István), a koji je bio prvi kralj Mađarske...

Popularni “Salaš” ekonomije KPZ  Sombor je 22.put po redu bio mesto održavanja umetničke kolonije "Elan”. Nakon početnih godina...

Apatinska pivara i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije obeležili su desetogodišnjicu kampanje „Kad pijem, ne...