lokacija: Apatin
objavljeno: 17.06.2017.
Autor: Jelena

1. Motonautička regata Apatin - Osijek - Apatin boravila u našem gradu

Društvo

U okviru 1. Motonautičke regate Apatin - Osijek - Apatin, Motonautički klub ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016'' , u svojstvu organizatora iste, bio je domaćin članovima Motonautičkog kluba ,,Drava'' iz Osijeka. Interesantan je podatak da je osječki klub ove godine po prvi put, nakon 20-tak godina, uplovio u vode Republike Srbije.
Motonautička regata Apatin - Osijek - Apatin bila je uvod u hrvatsku regatu u kojoj je učestvovalo preko 100 plovila.


 

Članovima somborskog i osječkog kluba, na njihovom putu, bilo je organizovano i lepo druženje u apatinskoj Marini. Nakon toga, Motonautička regata je krenula ka Zimskoj luci u Osijeku gde su ih dočekali članovi ,,Drave'', a koji su naredna dva dana bili domaćini članovima Motonautičkog kluba ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016''.


 

Druženje regataša privedeno je kraju u Aljmašu na obali Dunava, gde su učesnici sabirali utiske plovidbe Dunavom i Dravom.
Po oceni organizatora, ova prva Regata protekla je bolje nego što su očekivali, te je rešeno da se naredne godine ponovo organizuje.
- Zahvaljujemo se apatinskim sponzorima koji su omogućili da se da se u Marini održi jedno lepo druženje za nas. Posebnu zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji opštine Apatin koja nam je pomogla oko smeštaja plovila i učesnika regate iz Osijeka. Voda i obale zbližavaju ljude. Apatinci su sjajni domaćini, pa se sigurno vidimo i dogodine, poručili su iz Motonautičkog kluba ,,Gornje Podunavlje Sombor 2016''.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Na terenima Banje Junaković održana je još jedna Lička olimpijada, osma po redu. Organizator ove tradicionalne manifestacije bila...

Pripadnici  Tima za uništavanje eksplozivnih sredstava Sektora za vanredne situacije MUP - a Srbije nedaleko od Apatina organizovali...

Ekološka kampanja Ne prljaj. Nemaš izgovor! kompanije SBB, kao društveno odgovorne kompanije, biće organizovana u Kuli u subotu...

Iz Javno-komunalnog preduzeća Usluga Odžaci uputili su apel za racionalno korišćenje vode, zbog visokih temperatura i povećane potrošnje.

U Deronjama će u nedelju, 25. juna, biti održano takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša Zlatni kotlić Deronja 2017...

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta u partnerstvu sa OKUD Ivo Lola Ribar, Ženskim kuglaškim klubom Apatin i...