025info

Održana 2. Lička Olimpijada

Lokacija: Apatin Kategorija:Društvo 🕔Datum:20.07.2002.

   U subotu, 02. maja, održana je 2. po redu Lička olimpijada u Banji Junaković. Učestvovalo je 16 ekipa, među kojima su bile i dve ekipe iz Apatina. Takmičari su pored medalja, diploma, gajbi piva, dobijali i novčane nagrade.

U trci džakova koja je ujedno bila i prva igra Ličke olimpijade nadmetali su se najmlađi takmičari. Pobednici ove igre su Dragan Uzelac, koji je osvojio prvo mesto, drugo Boško Banović, a Pavle Zorić, treće mesto. Nagrade su bile 5 kg "Frikom" sladoleda za prvo mesto, 3 kg sladoleda za drugo, a 2 kg za treće mesto.

Trčanje po brvnu je bila druga igra. Deblo je bilo dugačko 30m. Prvo mesto je osvojio Marko Jeftovič koji je oborio prošlogodišnji rezulat Olimpijade i pretrčao deblo za 4.38 sekundi. Na drugom mestu se našao Svetozar Skočajić, a na trećem mestru je Milan Kaljević.

Treća diciplina je bila skok u dalj iz mesta. Prvo mesto je zauzeo Zoran Šuković, drugo Aleksandar Bundalo, a treće mesto je zauzeo Jovan Đukić.

Pretezanje kuke je bila sledeća igra. Prvo mesto je zauzeo Saša Stanić. drugo mesto Stanko Pavlović, A treće Brane Vuković.

Bacanje kamena, peta igra po redu. Aleksandar Bundalo osvojio je prvo mesto, Dražen Kuljić drugo mesto i Branko Pavković treće mesto.

Šesta igra po redu je bila prevlačenje štapa. Prvo mesto je osvojio Dragan Zubac, drugo Dalibor Zelen a treće Miloš.

Penjanje uz stožinu. Prvo mesto je zauzeo Štefko Jankov, drugo mesto Nikola Kovačević a treće Nenad Radovanović.

Skok u vis iz mesta, osma igra po redu. Prvo mesto zauzeo je Stanko Jeretić, a drugo mesto je zauzeo Slobodan Matijević.

Obaranje ruke. Prvo mesto je zauzeo Dalibor Stančević, a drugo Aleksandar Vujka, dok je treće mesto zauzeo Vojislav Škuletić.

Navlačenje konopa, je deseta i ujedno poslednja igra na ličkoj Olimpijadi. Pobednici ove igre igre su "Srpski soko" iz Nevestije, drugo mesto "Džimi Komerc" iz Prigrevice a treće mesto je osvojila ekipa iz Sombora "Metal Elektro". Pobednici su pored bogate novčane nagrade dobili i po dve gajbe piva kao i po dve litre rakije. Ekipe "Srpski soko" i  "Džimi Komerc" su se odrekli svog novca i dali ga u humanitarne svrhe porodici preminulog člana ekipe "Džimi Komerc"-a.

Za najstarijeg takmičara proglašen je Novak Petković. Titula ekipnog prvaka pripala je kao i prošle godine ekipi "Džimi Komerc" sa ovojenih 860 bodova, dok su se na drugo i treće mesto plasirali timovi "Srpski soko" iz Nevesinja i Stefan i DIM sa ovojenih 700 i 620 bodova. Pobednik je dobio i pečeno jagnje.

Slike možete pogledati u galeriji na www.025info.rs .

 

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Dođite i podržite - humanitarne utakmice za KalinuAutor:Rajko

Nakon uspešno završene prve akcije prikupljanja i podele paketića za učenike Specijalne osnovne škole "Vuk Karadžić" u Somboru, Humanitarna Organizacija...

Saradnja Sombora i Univerziteta u Pečuju?Autor:Rajko

Predstavnici somborske lokalne samouprave razgovarali su u sredu 21. januara sa delegacijom iz Mađarske, predstavnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pečuju,...

I Somborci plivali za Časni krstAutor:Rajko

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležen je u ponedeljak širom Srbije organizovanjem tradicionalnog plivanja za Časni (Bogojavljenski) krst. Po...

Ko je Vladimir Kulić, pobednik plivanja za Časni krst u Apatinu?Autor:Rajko

Tradicionalno plivanje za Časni krst je događaj na praznik Bogojavljenja koji se organizuje u mnogim gradovima u Srbiji. Bogojavljenje (grč....

Bogojavljenje okupilo 2000 Apatinaca, Vladimir Kulić prvi doplivao do krsta! (FOTO)Autor:Rajko

Somborac Vladimir Kulić (34 godine) pobednik je prve trke za Časni krst održane u apatinskoj marini na Dunavu. Kulić je bio...

Društvo srpskih domaćina: Ponosni smo, 40 učesnika pliva za Časni krst!Autor:Rajko

Organizacioni odbor manifestacije pod nazivom Plivanje za Časni krst priveo je kraju pripreme za događaj koji je na programu u...PretragaFotografija nedelje