025info

Održana 2. Lička Olimpijada

Lokacija: Apatin Kategorija:Društvo 🕔Datum:20.07.2002.

   U subotu, 02. maja, održana je 2. po redu Lička olimpijada u Banji Junaković. Učestvovalo je 16 ekipa, među kojima su bile i dve ekipe iz Apatina. Takmičari su pored medalja, diploma, gajbi piva, dobijali i novčane nagrade.

U trci džakova koja je ujedno bila i prva igra Ličke olimpijade nadmetali su se najmlađi takmičari. Pobednici ove igre su Dragan Uzelac, koji je osvojio prvo mesto, drugo Boško Banović, a Pavle Zorić, treće mesto. Nagrade su bile 5 kg "Frikom" sladoleda za prvo mesto, 3 kg sladoleda za drugo, a 2 kg za treće mesto.

Trčanje po brvnu je bila druga igra. Deblo je bilo dugačko 30m. Prvo mesto je osvojio Marko Jeftovič koji je oborio prošlogodišnji rezulat Olimpijade i pretrčao deblo za 4.38 sekundi. Na drugom mestu se našao Svetozar Skočajić, a na trećem mestru je Milan Kaljević.

Treća diciplina je bila skok u dalj iz mesta. Prvo mesto je zauzeo Zoran Šuković, drugo Aleksandar Bundalo, a treće mesto je zauzeo Jovan Đukić.

Pretezanje kuke je bila sledeća igra. Prvo mesto je zauzeo Saša Stanić. drugo mesto Stanko Pavlović, A treće Brane Vuković.

Bacanje kamena, peta igra po redu. Aleksandar Bundalo osvojio je prvo mesto, Dražen Kuljić drugo mesto i Branko Pavković treće mesto.

Šesta igra po redu je bila prevlačenje štapa. Prvo mesto je osvojio Dragan Zubac, drugo Dalibor Zelen a treće Miloš.

Penjanje uz stožinu. Prvo mesto je zauzeo Štefko Jankov, drugo mesto Nikola Kovačević a treće Nenad Radovanović.

Skok u vis iz mesta, osma igra po redu. Prvo mesto zauzeo je Stanko Jeretić, a drugo mesto je zauzeo Slobodan Matijević.

Obaranje ruke. Prvo mesto je zauzeo Dalibor Stančević, a drugo Aleksandar Vujka, dok je treće mesto zauzeo Vojislav Škuletić.

Navlačenje konopa, je deseta i ujedno poslednja igra na ličkoj Olimpijadi. Pobednici ove igre igre su "Srpski soko" iz Nevestije, drugo mesto "Džimi Komerc" iz Prigrevice a treće mesto je osvojila ekipa iz Sombora "Metal Elektro". Pobednici su pored bogate novčane nagrade dobili i po dve gajbe piva kao i po dve litre rakije. Ekipe "Srpski soko" i  "Džimi Komerc" su se odrekli svog novca i dali ga u humanitarne svrhe porodici preminulog člana ekipe "Džimi Komerc"-a.

Za najstarijeg takmičara proglašen je Novak Petković. Titula ekipnog prvaka pripala je kao i prošle godine ekipi "Džimi Komerc" sa ovojenih 860 bodova, dok su se na drugo i treće mesto plasirali timovi "Srpski soko" iz Nevesinja i Stefan i DIM sa ovojenih 700 i 620 bodova. Pobednik je dobio i pečeno jagnje.

Slike možete pogledati u galeriji na www.025info.rs .

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Gradska uprava Sombor: Pušten u rad elektronski registar administrativnih postupakaAutor:Rajko

Posle dvogodišnjeg rada na reformi Gradske uprave grada Sombora pušten je u rad elektronski registar administrativnih postupaka grada Sombora. Elektronski...

Moguća saradnja omladinskih organizacija Celja i SomboraAutor:Rajko

Sonja Majcen, koordinatorka međunarodnih programa Info centra Mladinskog centra Celje (MCC), Tadej Lebič, programski menadžer Mladinskog centra i hostela koji...

Dodela novih stipendija studentimaAutor:Rajko

Opština Apatin je pre nekoliko nedelja raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija za školsku 2014/2015. godinu, studentima i studentkinjama sa...

Predizborna kampanja ili socijalna pomoć? (FOTO)Autor:Rajko

Prava na socijalnu zaštitu u Republici Srbiji obezbeđuju se na dva načina - pružanjem usluga socijalne zaštite i materijalnom podrškom,...

Somborski edukativni centar učestvovao u projektu krovne organizacije mladih SrbijeAutor:Rajko

Konferencijom o perspektivi saradnje organizacija mladih i za mlade, održanoj  u ponedeljak 23. februara u stanovi kulture "Parobrod" u Beogradu,...

Radošević u Somboru o pomoći Evrope za razvoj poljoprivredeAutor:Rajko

U organizaciji Poljoprivredne stručne službe Sombor i Grada Sombora u prostorijama Edukativnog poljoprivrednog centra u subotu, 14. februara održana je...PretragaFotografija nedelje