025info

Održana 2. Lička Olimpijada

Lokacija: Apatin Kategorija:Društvo 🕔Datum:20.07.2002.

   U subotu, 02. maja, održana je 2. po redu Lička olimpijada u Banji Junaković. Učestvovalo je 16 ekipa, među kojima su bile i dve ekipe iz Apatina. Takmičari su pored medalja, diploma, gajbi piva, dobijali i novčane nagrade.

U trci džakova koja je ujedno bila i prva igra Ličke olimpijade nadmetali su se najmlađi takmičari. Pobednici ove igre su Dragan Uzelac, koji je osvojio prvo mesto, drugo Boško Banović, a Pavle Zorić, treće mesto. Nagrade su bile 5 kg "Frikom" sladoleda za prvo mesto, 3 kg sladoleda za drugo, a 2 kg za treće mesto.

Trčanje po brvnu je bila druga igra. Deblo je bilo dugačko 30m. Prvo mesto je osvojio Marko Jeftovič koji je oborio prošlogodišnji rezulat Olimpijade i pretrčao deblo za 4.38 sekundi. Na drugom mestu se našao Svetozar Skočajić, a na trećem mestru je Milan Kaljević.

Treća diciplina je bila skok u dalj iz mesta. Prvo mesto je zauzeo Zoran Šuković, drugo Aleksandar Bundalo, a treće mesto je zauzeo Jovan Đukić.

Pretezanje kuke je bila sledeća igra. Prvo mesto je zauzeo Saša Stanić. drugo mesto Stanko Pavlović, A treće Brane Vuković.

Bacanje kamena, peta igra po redu. Aleksandar Bundalo osvojio je prvo mesto, Dražen Kuljić drugo mesto i Branko Pavković treće mesto.

Šesta igra po redu je bila prevlačenje štapa. Prvo mesto je osvojio Dragan Zubac, drugo Dalibor Zelen a treće Miloš.

Penjanje uz stožinu. Prvo mesto je zauzeo Štefko Jankov, drugo mesto Nikola Kovačević a treće Nenad Radovanović.

Skok u vis iz mesta, osma igra po redu. Prvo mesto zauzeo je Stanko Jeretić, a drugo mesto je zauzeo Slobodan Matijević.

Obaranje ruke. Prvo mesto je zauzeo Dalibor Stančević, a drugo Aleksandar Vujka, dok je treće mesto zauzeo Vojislav Škuletić.

Navlačenje konopa, je deseta i ujedno poslednja igra na ličkoj Olimpijadi. Pobednici ove igre igre su "Srpski soko" iz Nevestije, drugo mesto "Džimi Komerc" iz Prigrevice a treće mesto je osvojila ekipa iz Sombora "Metal Elektro". Pobednici su pored bogate novčane nagrade dobili i po dve gajbe piva kao i po dve litre rakije. Ekipe "Srpski soko" i  "Džimi Komerc" su se odrekli svog novca i dali ga u humanitarne svrhe porodici preminulog člana ekipe "Džimi Komerc"-a.

Za najstarijeg takmičara proglašen je Novak Petković. Titula ekipnog prvaka pripala je kao i prošle godine ekipi "Džimi Komerc" sa ovojenih 860 bodova, dok su se na drugo i treće mesto plasirali timovi "Srpski soko" iz Nevesinja i Stefan i DIM sa ovojenih 700 i 620 bodova. Pobednik je dobio i pečeno jagnje.

Slike možete pogledati u galeriji na www.025info.rs .

 

comments powered by Disqus

Povezane vesti

Zašto su advokati u pravu?Autor:Rajko

Advokati sa područja opštine Apatin, u sastavu Regionalne komore Sombor, koja pripada Advokatskoj komori Vojvodine, organizovaće u sredu 26. novembra...

SMEĆE DO KOLENA! Sjaj i beda nove pijace! (FOTO)Autor:Rajko

Ovo je prizor koji smo danas zatekli iza Maksija, odnosno pored objekta novoizgrađene pijace. Smeće na sve strane, koje su...

Nekada crkva sa skoro četiri hiljade vernika, danas ružna slika koju svake godine šaljemo u svetAutor:Jelena

Jedan od naših čitalaca poslao nam je mail u kom predlaže da se pozabavimo temom srušene crkve u Prigrevici. Selo...

Štrajk i u apatinskim školama!Autor:Rajko

Nakon neuspelih pregovora sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, odluku o štrajku donela su četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika. Danas...

Obeležen dan kada je Sombor pripojen SrbijiAutor:Rajko

Dan prisajedinjenja Sombora matici Srbiji, 13. novembar, obeležen je prekjuče kao sećanje na novembar 1918. godine. Tada je slavna...

Prvi dan Univerexporta u ApatinuAutor:Rajko

Jutros u 9 sati u ulici Dimitrija Tucovića bb u Apatinu otvoren je još jedan objekat iz lanca marketa Univerexport....PretragaFotografija nedelje